ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί πεζοναύτες προληπτικά στην Σικελία

Αμερικανοί πεζοναύτες προληπτικά στην Σικελία

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι μετακίνησε προσωρινά σχεδόν 200 πεζοναύτες στη Σικελία από τη βάση τους στην Ισπανία εξαιτίας ανησυχιών για τις ταραχές στη Βόρεια Αφρική, ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητές των ΗΠΑ να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε κρίση στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προβεί και τον Οκτώβριο του 2013 σε μια παρόμοια κίνηση, όταν επίσης περίπου 200 πεζοναύτες είχαν μετακινηθεί προσωρινά στη βάση της Αεροπορίας Ναυτικού «Σιγκονέλα», στη Σικελία, μετά τη σύλληψη ενός φερόμενου ως ανώτερου στελέχους της Αλ Κάιντα στη Λιβύη από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Προβαίνουμε σε αυτή την κίνηση προληπτικά, διότι πιστεύουμε ότι η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική επιδεινώνεται σε τέτοιο σημείο που θα μπορούσαν να υπάρξουν απειλές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, αρνήθηκε πάντως να διευκρινίσει τη φύση των απειλών στις οποίες αναφέρθηκε.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι ανησυχίες της Ουάσινγκτον επικεντρώνονται στη Λιβύη.