ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Σοβαρά επεισόδια μετά απο δολοφονία 18χρονου

Σκόπια: Σοβαρά επεισόδια μετά απο δολοφονία 18χρονου

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας και μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ των Σκοπίων, μετά την δολοφονία ενός 18χρονου Σλαβομακεδόνα, με δράστη νεαρό αλβανικής εθνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, το θύμα κυνηγούσε μαζί με τον πατέρα του τον δράστη, ο οποίος προηγουμένως είχε κλέψει το ποδήλατο του άτυχου 18χρονου και ετράπη σε φυγή. Ο18χρονος εντόπισε τον κλέφτη του ποδηλάτου και μόλις τον έφθασε δέχτηκε δύο μαχαιριές στην καρδιά από αυτόν.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και τον ανακρίνει.

Στο άκουσμα της είδησης για τη δολοφονία του 18χρονου, εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής του Γκιόρτσε Πέτροφ βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να καίνε και να σπάνε τα πάντα στο διάβα τους. Οι διαδηλωτές κατέστρεψαν καταστήματα της περιοχής, έσπασαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ η αστυνομία, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες των επεισοδίων, φαινόταν ανήμπορη να τα εμποδίσει. Τα επεισόδια αυτά, σύμφωνα με όλα τις ενδείξεις έλαβαν και διεθνοτικό χαρακτήρα.

Κοντά στον δήμο του Γκιόρτσε Πέτροφ στα Σκόπια ζούνε και Αλβανοί και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών.

Το δημοτικό συμβούλιο του Γκιόρτσε Πέτροβ, σε έκτακτη συνεδρίαση του, εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του 18χρονου και απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσουν να πνεύματα, ενώ κάλεσε και την αστυνομία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.