ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενη για δωροδοκία μάρτυρα η Τζίνα Λολομπριτζίτα

Κατηγορούμενη για δωροδοκία μάρτυρα η Τζίνα Λολομπριτζίτα

To είδωλο του ιταλικού κινηματογράφου, η Τζίνα Λολομπριτζίτα, βρέθηκε στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας καθώς υπάρχουν υποψίες σε βάρος της ότι παρακώλυσε το έργο της Δικαιοσύνης, μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Η Λολομπριτζίτα, ηλικίας 86 ετών, θεωρείται ύποπτη ότι δωροδόκησε μάρτυρες προκειμένου εκείνοι να καταθέσουν υπέρ της σε μια δίκη σε βάρος ενός φίλου της. Σύμφωνα με τη δικογραφία η ντίβα της μεγάλης οθόνης κατηγορεί τον φίλο της για απάτη και ότι έκλεψε ένα από τα σχέδια των γλυπτών της και τα πούλησε στον οίκο κοσμημάτων Swarowski.

Η υπόθεση είχε απορριφθεί και αρχειοθετηθεί στα τέλη του 2012 και στις αρχές του 2013 η δικαστής Μαρία Κοντσέτα Γκιανίτι ζήτησε από τους εισαγγελείς να ξεκινήσουν μια έρευνα εναντίον της Λολομπριτζίτα επειδή «πιθανώς δωροδόκησε» δύο μάρτυρες των οποίων οι καταθέσεις αποδείχθηκαν ψευδείς όταν εξετάστηκαν λεπτομερέστερα..

Το γραφείο της εισαγγελίας της Ρώμης ανέλαβε την υπόθεση «λίγες ημέρες πριν», έγραψε η εφημερίδα La Repubblica. Ο δικηγόρος της Λολομπριτζίτα, Φαμπρίτσιο Σίγκια, δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Η Τζίνα Λολομπριτζίτα, μία από τις πλέον όμορφες ηθοποιούς της δεκαετίας 1950-1960, εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη στο πλευρό θρύλων του Χόλιγουντ όπως ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, ο Άντονι Κουίν, ο Μπαρτ Λάνκαστερ, ο Τόνι Κέρτις, ο Ροκ Χάντσον και ο Σον Κόνερι.
Πέρυσι βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα καθώς πούλησε την συλλογή κοσμημάτων της σε μια δημοπρασία με στόχο να δωρίσει χρήματα στην έρευνα για τα βλαστοκύτταρα. Συγκέντρωσε 4,7 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,3 εκατομμύρια δολάρια).