ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη Τύπου της Λεπέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη

Συνέντευξη Τύπου της Λεπέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη

Η Μαρίν Λεπέν, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που πέτυχε ιστορική νίκη στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη Γαλλία, θα δώσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μαζί «με τους συμμάχους της», όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον σύμβουλό της σε ευρωπαϊκά θέματα.

«Θα δοθεί μια συνέντευξη Τύπου της Μαρίν Λεπέν και των συμμάχων της την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 16:30», είπε ο Λουντοβίκ ντε Νταν.

Το Εθνικό Μέτωπο, που εξέλεξε 34 ευρωβουλευτές, ελπίζει ότι θα μπορέσει να συγκροτήσει πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με κόμματα από άλλες χώρες. Μεταξύ των συμμάχων του περιλαμβάνονται ήδη το ολλανδικό PVV, η ιταλική Λέγκα του Βορρά, το βελγικό Vlaams Belang και το FPÖ της Αυστρίας.

Ο ηγέτης του βρετανικού λαϊκιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ, που κέρδισε τις εκλογές στη Βρετανία με ποσοστό 27,5% και εκτιμάται ότι θα εκλέξει 23 ευρωβουλευτές, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμαχήσει με το γαλλικό κόμμα, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό.

Για τη συγκρότηση μιας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτούνται 25 ευρωβουλευτές που όμως θα πρέπει να προέρχονται από επτά διαφορετικές χώρες.