ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη του Αυστριακού Καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στον Γιούνκερ

Στήριξη του Αυστριακού Καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στον Γιούνκερ

Μία ημέρα μετά τις χθεσινές εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τις οποίες το ΕΛΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ο Καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη τάχθηκε υπέρ του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, υποψηφίου του Λαϊκού Κόμματος, για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πριν τις Ευρωεκλογές είχε ειπωθεί ότι ο επικεφαλής της ισχυρότερης παράταξης θα πρέπει να αναλάβει αυτή τη θέση και ό,τι ίσχυε πριν τις εκλογές θα πρέπει να ισχύσει και μετά από αυτές, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος μετά τη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, προσθέτοντας ότι η επιθυμία των ψηφοφόρων είναι σαφής και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Όπως σημείωσε ο κ. Φάιμαν, ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ χαίρει της εμπιστοσύνης του και ο ίδιος δεν θα χαιρέτιζε μια προσπάθεια από την πλευρά του υποψήφιου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς να επιδιώξει να αναδειχθεί ενώ είναι δεύτερος σε πρόεδρο της Επιτροπής, ωστόσο ο Μάρτιν Σουλτς θα εξακολουθήσει να παίζει και στο μέλλον έναν σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη.