ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Αφρική: Πατέρας κακοποιούσε επί σειρά ετών τα παιδιά και τη γυναίκα του

Ν. Αφρική: Πατέρας κακοποιούσε επί σειρά ετών τα παιδιά και τη γυναίκα του

Πατέρας που κακοποιούσε τα πέντε παιδιά του, ενώ τα κρατούσε φυλακισμένα για περισσότερο από μία δεκαετία, συνελήφθη σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Ο κατηγορούμενος βασάνιζε τα παιδιά του, ηλικίας από 2 μέχρι 16 ετών, χρησιμοποιώντας ηλεκτροφόρα καλώδια και υποβάλλοντάς τα σε καυτηριάσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Ρούντι Γιάνσεν. Η σύζυγός του, κατέθεσε στην αστυνομία ότι αρκετά συχνά την έδενε με χειροπέδες και την κακοποιούσε. Από την διάγνωση του γιατρού προκύπτει, ότι η κόρη 16 ετών, ήταν σεξουαλικά ενεργή, παρόλο που δεν είχε φύγει ποτέ από το σπίτι.

Καταλυτικό ρόλο στην ανακάλυψη του «σπιτιού του τρόμου», έπαιξε η απόδραση του μικρότερου γιου της οικογένειας, ο οποίος έτρεξε προς το σπίτι των γειτόνων.

Οι γείτονες στις καταθέσεις τους περιέγραψαν τον κατηγορούμενο ως επιφανή επιχειρηματία της τοπικής κοινωνίας, ενώ δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι εκείνος και η γυναίκα του είχαν παιδιά. Ο πατέρας θα παραμείνει υπό κράτηση ενώ διεξάγονται έρευνες για την υπόθεση και καλείται να αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες ενώπιον δικαστηρίου, στις 4 Ιουνίου.