ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: Η Άγγελα Μέρκελ παραμένει η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου

Forbes: Η Άγγελα Μέρκελ παραμένει η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ παραμένει και φέτος η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, με την πρόεδρο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), την Τζάνετ Γέλεν, να την ακολουθεί, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Είναι η τέταρτη συναπτή φορά που η Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στον κατάλογο των ισχυρότερων γυναικών του κόσμου και η 9η φορά μέσα σε διάστημα 11 ετών.

Η Αμερικανίδα φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας Μελίντα Γκέιτς καταλαμβάνει την 3η θέση, όπως πέρυσι, ακολουθεί η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία έπεσε από την 2η στην 4η θέση, και η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία κερδίζει δύο θέσεις και ανεβαίνει από την 7η στην 5η.

Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην 6η θέση της ετήσιας κατάταξης των πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου, εκ των οποίων 18, περιλαμβανομένης της Τζάνετ Γέλεν, εμφανίζονται για πρώτη φορά σε αυτήν.

Η νέα πρόεδρος της General Motors, η Μέρι Μπάρα, κατατάσσεται 7η και την ακολουθεί στην 8η θέση η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 9 αρχηγοί κρατών – που αντιπροσωπεύουν 641 εκατομμύρια ανθρώπους –, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι και 13 δισεκατομμυριούχοι.

Η νεότερη από τις γυναίκες της κατάταξης παραμένει η εκκεντρική τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα (28 ετών, στην 67η θέση).
Η γηραιότερη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ (88 ετών στην 35η θέση).

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου (www.forbes.com/power- women) εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, της οικονομίας, του θεάματος, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή κατέχουν περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ισχύς τους προσδιορίζεται από το περιοδικό Forbes σε συνάρτηση με την περιουσία τους, την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τους τομείς επιρροής τους.