ΚΟΣΜΟΣ

Oλονύκτιες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα και ρουκέτες κατά του νοτίου Ισραήλ

palestinians_12
palestinians2

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περί τις είκοσι αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από την αποτυχία της ανανέωσης της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας που έληξε χθες το πρωί και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυκτα έπληξε περισσότερους από είκοσι στόχους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους στόχους που επλήγησαν.

Αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις ολονύκτιες επιδρομές καταστράφηκαν δύο τεμένη, βομβαρδίσθηκαν τρεις κατοικίες και ότι ορισμένες επιθέσεις στράφηκαν εναντίον ανοικτών χώρων.

"Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή κατά του καταυλισμού του Μαγαζί, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, και δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια του τεμένους αλ-Κάσαμ" , που βομβαρδίσθηκε από την ισραηλινή αεροπορία, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ α-Κούντρα.

Ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι παλαιστινιακές ρουκέτες που κατέληξαν στο νότιο Ισραήλ δεν προκάλεσαν θύματα.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη Δυτική Οχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Χεβρόνας.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ακόμη έναν Παλαιστίνιο χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από τη Ραμάλα.

Εν τω μεταξύ η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα κάνει καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ αψηφώντας έτσι τις διεθνείς προσπάθειες επίτευξης νέας εκεχειρίας μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων.

"Δεν θα υπάρξει επιστροφή, η αντίσταση θα συνεχιστεί. Η αδιαλλαξία των δυνάμεων κατοχής δεν θα οδηγήσει πουθενά κι εμείς δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση ως προς τα αιτήματα του λαού μας", αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπαρχούμ.

Στο Κάιρο, οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των αιγυπτίων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν σήμερα.