ΚΟΣΜΟΣ

Παραίτηση Μελανσόν από την ηγεσία της γαλλικής Αριστεράς

jean-luc-melenchon-ne-veut-rien-lacher-au-ps_article_popin

Ο πρώην υποψήφιος της γαλλικής αριστεράς για την προεδρία της Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση του συμπροέδρου του ριζοσπαστικού Αριστερού Κόμματος (PG), διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα του.

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματος σε ένα συνέδριο ο 63χρονος Μελανσόν τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική και ότι η παραίτησή του από την ηγεσία εντάσσεται στο πλάνο αναδιοργάνωσης του κόμματος μετά τις πρόσφατες εκλογικές του αποτυχίες.

Η Μαρτίν Μπιγιάρ, η έτερη πρόεδρος του PG, θα παραιτηθεί επίσης από το αξίωμά της, αποκάλυψε ο Μελανσόν, προκειμένου να αφοσιωθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο οικοσοσιαλισμού.

Ο Μελανσόν κατέλαβε την τέταρτη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2012, πίσω από τον νικητή Φρανσουά Ολάντ, τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές το Μέτωπο της Αριστεράς, η συμμαχία του PG με τους Κομμουνιστές, απέσπασε ποσοστό 6%, ενώ η ακροδεξιά σάρωσε συγκεντρώνοντας 25% των ψήφων.