ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης οικονομικός σύμβουλος στους Εργατικούς

Ο Γιάνης Βαρουφάκης οικονομικός σύμβουλος στους Εργατικούς

Οικονομικός σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου ηγέτη του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Ο Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρων, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε κάθε διαπραγμάτευση, με το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ», είπε ο κ. Κόρμπιν.

Παρότι ο κ. Βαρουφάκης δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει τον διορισμό του, εκπρόσωπος των Εργατικών αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός θα συμμετάσχει σε σειρά διαλέξεων στις οποίες θα συζητήσει για τις εμπειρίες του και θα προσφέρει συμβουλές για την οικονομική πολιτική του κόμματος «σε μια προσπάθεια να ανυψώσει το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης γύρω από θέματα οικονομίας και πολιτικού σχεδιασμού».

Ο Πολ Μέισον παραιτήθηκε την  ίδια βδομάδα από τη θέση  του επικεφαλής του Οικονομικού Ρεπορτάζ στο Channel 4, ανακοινώνοντας ότι θα συμμετάσχει σε μια σειρά διαλέξεων  στο πλευρό του επίσης εργατικού και υπεύθυνου  για την οικονομική αντιπολίτευση, Τζον ΜακΝτόνελ.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το thecanary.co  «Ο αμετανόητος μαρξιστής  Γιάνης Βαρουφάκης  ταίριαξε απόλυτα με τον κάποτε αποκαλούμενο διάδοχο του Μαρξ, Πολ Μέισον».