ΚΟΣΜΟΣ

Μια Παλαιστίνια νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Μια Παλαιστίνια νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Μία Παλαιστίνια παρέσυρε την Παρασκευή με το αυτοκίνητό της Ισραηλινό στρατιώτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για να πέσει νεκρή αμέσως μετά, από τα πυρά στρατιωτών που έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού στην Ιερουσαλήμ.

Η επίθεση έγινε στην κεντρική οδική διασταύρωση κοντά στον οικισμό Gush Etzion. «Ο στρατιώτης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε για ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο. Στρατιώτες που βρέθηκαν στην περιοχή πυροβόλησαν θανάσιμα τη γυναίκα, ενώ ένα μαχαίρι εντοπίστηκε στο όχημά της» ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Οι επιθέσεις με μαχαίρια, με όπλα, αλλά και οι εμβολισμοί με αυτοκίνητα έχουν κοστίσει τη ζωή 28 Ισραηλινών και ενός Αμερικανού πολίτη από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι δυνάμεις των Ισραηλινών έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 173 Παλαιστίνιους, με τους 115 από τους οποίους να πραγματοποιούν επιθέσεις, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει το Σάββατο πενθήμερη επίσκεψη στην περιοχή και θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς. Οι συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, κατέρρευσαν τον Απρίλιο του 2014, εδραιώνοντας κλίμα διπλωματικής στασιμότητας, γύρω από την εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό Πρόβλημα.