ΚΟΣΜΟΣ

Επέζησε από την βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, σκοτώθηκε σε τροχαίο

Επέζησε από την βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σε τροχαίο στο Ντουμπάι σκοτώθηκε μία φοιτήτρια του πανεπιστημίου του Northeastern που είχε επιζήσει από την βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης.

Η Βικτόρια ΜακΓκράθ, που τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα από την πρώτη από τις δύο βόμβες που εξερράγησαν κοντά στην γραμμή του τερματισμού στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013, πέθανε σε τροχαίο ενώ βρισκόταν σε ένα προσωπικό ταξίδι στο εξωτερικό. Στο τροχαίο σκοτώθηκε άλλη μία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου, η Πρισίλα Περέζ Τόρες.

«Η Βικτόρια και η Πρισίλα ήταν δύο αγαπημένα μέλη της κοινότητάς μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Northeastern University, Joseph E. Aoun σε ανακοίνωσή του. «Ο θάνατός τους αφήνει μια τραγική απουσία για τις οικογένειές τους, τους φίλους τους και σε όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο».

Οι διασώστες που έσωσαν την ΜακΓκραθ το 2013, δήλωσαν συντετριμμένοι από το θάνατό της. «Μετά την βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης, η Βικτόρια έγινε ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου καθώς και της οικογένειάς μου. Λένε ότι της έσωσα τη ζωή, αλλά η αλήθεια είναι πως η Βικτόρια μου έσωσε την ζωή μετά το μαραθώνιο, καθώς η αγάπη της, η υποστήριξή της και η φιλίας της βοήθησαν εμένα και την οικογένειά μου να διαχειριστώ το θέμα της επίθεσης» δήλωσε ο Τζίμι Πλούρντε, πυροσβέστης που μετέφερε την ΜακΓκραθ στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.