ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν πραγματοποίησε εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων

Το Ιράν πραγματοποίησε εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Δοκιμαστική εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων πραγματοποίησε χθες το Σώμα των Φρουρών της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης, αψηφώντας τις επικρίσεις των ΗΠΑ για ανάλογη δοκιμή που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα. Σε χθεσινή τους ανακοίνωση οι Φρουροί υπογράμμισαν ότι οι πύραυλοι είναι σχεδιασμένοι για να πλήξουν το Ισραήλ. Εικόνες που μεταδόθηκαν στην ιρανική τηλεόραση έδειξαν τους δύο πυραύλους τύπου «Καντρ» να εκτοξεύονται από τοποθεσία του βορείου Ιράν.

Η ανακοίνωση του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος ανέφερε ότι οι πύραυλοι έπληξαν στόχους σε απόσταση 1.400 χλμ. «Ο λόγος ο οποίος μας οδήγησε να σχεδιάσουμε πυραύλους με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων είναι η ικανότητά τους να πλήξουν στο σιωνιστικό καθεστώς από ασφαλή απόσταση», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο ταξίαρχος Αμίρ Αλι Χατζιζαντέχ.

Σε χθεσινές της δηλώσεις η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την πρόθεσή της να θέσει το θέμα της εκτόξευσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η απόφαση 2231 του οποίου καλεί το Ιράν να μην αναπτύσσει πυραύλους ικανούς να μεταφέρουν πυρηνική γόμωση.