ΚΟΣΜΟΣ

Ακτή Ελεφαντοστού: 16 νεκροί από πυρά σε ξενοδοχείο

Ακτή Ελεφαντοστού: 16 νεκροί από πυρά σε ξενοδοχείο

Την ευθύνη για την επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Δεκατέσσερις πολίτες και δυό στρατιώτες σκοτώθηκαν στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των τουριστών στην παραλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλασάν Ουατάρα.

Η επίθεση κατά του θερέτρου Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ανατολικά του Αμπιτζάν, πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον «έξι τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χάμεντ Μπακαγιόκο.

«Τρία ξενοδοχεία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους» στην τουριστική αυτή περιοχή…«Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επενέβησαν αμέσως και κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν έξι τρομοκράτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών.

Η επίθεση σημειώνεται σχεδό δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.