ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών στη μάχη κατά του ΙΚ

Ιράκ: Ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών στη μάχη κατά του ΙΚ

Ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών έχει αναπτυχθεί στο Ιράκ, προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για τμήμα της 26ης Μονάδας Ταχείας Επέμβασης των Πεζοναυτών (26th MEU), που προστίθεται στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις διεξαγωγής ειδικών επιχειρήσεων, που έχουν αναπτυχθεί στο ιρακινό έδαφος και διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η αναφερόμενη μονάδα έχει ως αποστολή την κάλυψη των αναγκών χερσαίων επιχειρήσεων ειδικού τύπου, του 5ου αμερικανικού ναυτικού στόλου, με χώρο ευθύνης, το θαλάσσιο γεωγραφικό τόξο του Περσικού Κόλπου, της Ερυθράς Θάλασσας, της Αραβικής Θάλασσας, αλλά και τμημάτων του Ινδικού ωκεανού.

Οι ειδικές μονάδες έχουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη χερσαίων στόχων, μέσω της διαδικασίας καταύγασης στόχων με συσκευές λέιζερ, που βοηθά τη στόχευση ακριβείας των σύγχρονων όπλων που μεταφέρουν τα μαχητικά αεροσκάφη.