ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη για την ζωή δίνουν πέντε μικροί γατόπαρδοι στο Σινσινάτι

Μάχη για την ζωή δίνουν πέντε μικροί γατόπαρδοι στο Σινσινάτι

Μάχη για να κρατηθούν στην ζωή δίνουν πέντε μικροί γατόπαρδοι στο Σινσινάτι μετά από την πρόωρη γέννησή τους με καισαρική στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι, στο Οχάιο.

Τα τρία αρσενικά και δύο θηλυκά ζώα βρίσκονται σε 24ωρη φροντίδα, και ταίζονται με μπουκάλι κάθε τρεις ώρες, ο διευθυντής υγείας των ζώων Μαρκ Κάμπελ και πρόσθεσε:

«Η μητέρα τους συνέρχεται, και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πάρουν βάρος. Η πρώτη εβδομάδα και ο πρώτος μήνας ζωής αυτών των νεογνών είναι σημαδιακά στάδια για την επιβίωσή τους».

Οι μικροί γατόπαρδοι, που ανήκουν στο ταχύτερο είδος χερσαίου ζώου στον κόσμο, θα χρειαστούν ειδική φροντίδα για τις επόμενες 8-12 εβδομάδες. Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου θα μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν πίσω από τζάμια.

Ο ζωολογικός Κήπος του Σινσινάτι είναι μεταξύ των σημαντικότερων παραγωγών γατόπαρδων στον κόσμο. Το φυσικό περιβάλλον του γατόπαρδου είναι η αφρικανική σαβάνα. Από το 2002, έχουν γεννηθεί περίπου 54 τέτοια αιλουροειδή στον Ζωολογικό Κήπο, είπαν οι αξιωματούχοι.

Ο πληθυσμός των θεωρείται ότι απειλείται με εξαφάνιση λόγω του υπερβολικού κυνηγιού. Υπάρχουν λιγότερα από 10.000 ζώα σε 23 αφρικανικές χώρες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Προστασίας Γατόπαρδων στη Ναμπίμπια.