ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τους τζιχαντιστές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ομπάμα: Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τους τζιχαντιστές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε  πως ο δυτικός συνασπισμός (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) θα συνεχίσει να πλήττει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 νεκρούς.

Η συμμαχία θα συνεχίσει «να πλήττει το ΙΚ και πρόκειται να τους κυνηγήσουμε», δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ στην Αβάνα, μεταξύ της εθνικής ομάδας της Κούβας και της ομάδας Tampa Bay Rays.

«Η αντίληψη ότι οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων ανθρώπων όπως αυτή, ξεπερνά κάθε λογική», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ενώ παρευρισκόταν στον αγώνα μπέιζμπολ, ως μέρος της ιστορικής του επίσκεψης στην Κούβα.

Παράλληλα σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στη διάθεση τους μυστικές πληροφορίες που να αποτελούν ένδειξη ενός σχεδίου διεξαγωγής επίθεσης εντός των αμερικανικών συνόρων, παρόμοιας με αυτής των Βρυξελλών.

«Επί του παρόντος, δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη αξιόπιστη απειλή κανενός σχεδίου διεξαγωγής παρόμοιων επιθέσεων εδώ στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση.