ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Βίντεο με τις κινήσεις του τρίτου τρομοκράτη στο αεροδρόμιο

Βρυξέλλες: Βίντεο με τις κινήσεις του τρίτου τρομοκράτη στο αεροδρόμιο

Ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων αφέθηκε ο Φεϊσάλ Σεφού, ο δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί από τις βελγικές αρχές και υπήρχαν υπόνοιες ότι ήταν ο "άνδρας με το καπέλο", ο τρίτος δράστης των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Νωρίτερα, η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο διάρκειας 33 δευτερολέπτων με τους τρεις δράστες του τρομοκρατικού χτυπήματος στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Το βίντεο εστιάζει στον τρίτο άνδρα, ντυμένο με λευκό τζάκετ και καπέλο, που πιστεύεται ότι μετέφερε το μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, αν και ευτυχώς η βόμβα του δεν εξερράγη όταν οι δύο άλλοι μαυροντυμένοι καμικάζι πυροδότησαν το δικό τους φορτίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βίντεο έχει τίτλο «Ύποπτος προς ταυτοποίηση», κάτι που επιβεβαιώνει ότι  αρχές ακόμη δεν έχουν βρει τα στοιχεία για να συνδέσουν την επίθεση των Βρυξελλών με τον  Φαϊσάλ Σ.  ο οποίος κρατείται από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ,  σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα. Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.