ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλείστηκε ο Λ. Οίκος μετά τους πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο

Αποκλείστηκε ο Λ. Οίκος μετά τους πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο

Ένας ένοπλος μπήκε στο υπόγειο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου χθες (τοπική ώρα), πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από την αστυνομία αφού σημάδεψε τους αστυνομικούς, είπε η αστυνομία.

Ο ύποπτος και μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται στο χώρο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάθιου Βερντερόζα σε συνέντευξη τύπου.

Ο Βερντερόζα πρόσθεσε πως δεν τραυματίστηκε αστυνομικός, αλλά δεν είχε διευκρινιστεί πόσοι αστυνομικού πυροβόλησαν. Είπε επίσης πως βρέθηκε επί τόπου ένα όπλο ενώ στους χώρους του Καπιτολίου βρέθηκε το αυτοκίνητο του ενόπλου, ο οποίος είναι γνωστός στην αστυνομία.

"Βάσει αρχικών ερευνών, πιστεύουμε πως αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό από άτομο που έχει ξαναβρεθεί στους χώρους του Καπιτωλίου στο παρελθόν. Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι αυτό είναι τίποτα παραπάνω από μια ποινική πράξη", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που συνδέουν την πράξη με την τρομοκρατία.

Υπήρχαν πολύ λίγα μέλη του κογκρέσου στη περιοχή γιατί ήταν μη εργάσιμη μέρα, και το κτίριο του Καπιτωλίου σφραγίστηκε αλλά άνοιξε ξανά μετά από λίγο. Το συγκρότημα εξυπηρετεί κυρίως τουρίστες.

Η αστυνομία ωστόσο δεν έδωσε το όνομα του δράστη στη δημοσιότητα και είπε ότι έδρασε μόνος του.

Η Μυστική Υπηρεσία του προέδρου εκκένωσε έναν χώρο γύρω από τον Λευκό Οίκο από τουρίστες, αλλά ο χώρος επιδόθηκε ξανά σε χρήση. Μια αναφορά ότι κάποιος προσπάθησε να μπει στον Λευκό Οίκο είναι αναληθής, είπε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας.

Η αστυνομία της ανεξάρτητης περιφέρειας της Κολούμπια (ή Ουάσιγκτον), η οποία είναι ανεξάρτητη από την αστυνομία του Καπιτωλίου, επίσης επιβεβαίωσε ότι το επεισόδιο ήταν μεμονωμένο και δεν αποτελούσε δημόσια απειλή.