ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση πτήσεων σε ζώνες της Συρίας ζητά ο Κέρι

kerryy

Την καθήλωση όλων των αεροσκαφών, που πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τις βασικές οδούς διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Συρία ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποστήριξε, μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τετάρτη, ότι ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των προσπαθειών για τη λήξη του πενταετούς εμφυλίου πολέμου και θα μπορούσε να προσφέρει μία ευκαιρία για την απρόσκοπτη ανθρωπιστική υποστήριξη των πληγεισών περιοχών.

Ο Κέρι εξέφρασε την πίστη του στη δυνατότητα της Συρίας να προχωρήσει στο δρόμο μακριά από την αιματοχυσία και κάλεσε όλα τα κράτη να παύσουν να προσφέρουν τη στήριξή τους σε παράγοντες, που επιχειρούν να σαμποτάρουν τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.

Σε σύνδεση με τα λεγόμενα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, πριν από κάποιες ώρες μία ανθρωπιστική οργάνωση είχε γνωστοποιήσει ότι πέντε μέλη του ιατρικού προσωπικού της έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη βόρεια Συρία το βράδυ της Τρίτης.

Στην ανατολική Μεσόγειο το «Αντμιράλ Κουζνετσόφ»

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα στείλει το μοναδικό αεροπλανοφόρο πλοίο της στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στη συριακή ακτή, χωρίς, ωστόσο να διευκρινίσει τον ακριβή χρόνο.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κατά πάσα πιθανότητα η αποστολή έχει προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.