ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντι Κάπριο παραδίδει μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης στους Τραμπ

Ο Ντι Κάπριο παραδίδει μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης στους Τραμπ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η επικεφαλής του ιδρύματός του συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να συζητήσουν πως η δημιουργία θέσεων εργασίας οι οποίες αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος θα μπορέσει να τονώσει την οικονομία.

Σε δήλωσή του στον τύπο, ο Τέρι Τάμμινεν, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος «Leonardo DiCaprio Foundation» (LDF), επιβεβαίωσε τη συνάντηση.

Ο Τάμμινεν ανέφερε ότι μαζί με τον Ντι Κάπριο έκαναν μια παρουσίαση στον Τραμπ, την κόρη του Ιβάνκα και άλλα μέλη του επιτελείου του επόμενου προέδρου για το πως η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα λίγες ημέρες πριν ο οσκαρικός ηθοποιός είχε συναντηθεί ξανά με την Ιβάνκα Τραμπ για να της δωρίσει ένα αντίτυπο του ντοκυμαντέρ του «Πριν την Πλημμύρα» (Before the Flood). Είναι η δεύτερη ταινία του Ντι Κάπριο που αφορά στην κλιματική αλλαγή. Ο ηθοποιός έχει καταστήσει σαφές το έντονο ενδιαφέρον του για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τη μακροχρόνια δράση του Ιδρύματός του όσο και από την προσωπική του δράση.

Η συνάντηση έγινε λίγες ώρες πριν ο Τραμπ ανακοινώσει πως διόρισε τον Σκοτ Προύιτ, Εισαγγελέα της Οκλαχόμα και σκεπτικιστή στα θέματα της περιβαλλοντικής επιστήμηες, ως τον επόμενο διοικητή της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας. Η κίνηση αυτή μάλιστα ερμηνεύθηκε ως ένα σημάδι πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα επιχειρήσει να ανατρέψει το σύνολο της περιβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα.

Ο Προύιτ έχει αναφέρει πολλές φορές πως αμφιβάλλει κατά πόσον η ανθρώπινη δραστηριότητα συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή, ενώ έχει πει πως η περιβαλλοντική νομοθεσία είναι «παράνομη και υπερβολική».