ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία εμπλέκει την Κύπρο στην υπόθεση Γκιουλέν

Η Τουρκία εμπλέκει την Κύπρο στην υπόθεση Γκιουλέν

Στον ρόλο που διαδραματίζει η ελεύθερη Κύπρος στην Υπόθεση Γκιουλέν και στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εστιάζουν σήμερα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Η τουρκική κυβέρνηση διαρρέει στα μέσα που ελέγχει πληροφορίες που σχετίζουν την Κύπρο με την δράση και τις νέες κινήσεις των μελών της Οργάνωσης Γκιουλέν.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα θέλουν τα μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν, μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος να προτιμούν χώρες στις οποίες έχουν την δυνατότητα να μεταβούν με ταυτότητα. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης επιλογής, τα μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν επιχειρούν να μεταβούν στην Γεωργία και στην «ΤΔΒΚ», σε προορισμούς δηλαδή που οι πολίτες της Τουρκίας μπορούν να ταξιδέψουν με την αστυνομική ταυτότητα τους.

Μετά την άφιξη τους στην «ΤΔΒΚ», τα μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν αναζητούν τρόπους για να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Τα τουρκικά δημοσιεύματα δεν ρίχνουν φως σε αυτούς τους «τρόπους» και δεν δίνουν στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Οι ισχυρισμοί του τουρκικού τύπου κάνουν τον γύρω και των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό, κάποια φιλοκυβερνητικά μέσα της Τουρκίας είχαν ισχυριστεί ότι το Λονδίνο ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο για να εισβάλλει με στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία και να απομακρύνει από την χώρα του Βρετανούς πολίτες.