ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα ξεκινήσει «πυρηνικό ολοκαύτωμα»

putin23331

Το γεγονός ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί πρώτη με πυρηνικά όπλα, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η πυρηνική δύναμη της Μόσχας δεν προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί, καθώς η εναλλακτική είναι να προκληθεί παγκόσμια καταστροφή με αποτέλεσμα την εξολόθρευση και της ίδιας της Ρωσίας.

Οι εν λόγω δηλώσεις – παρατηρήσεις αποτελούν μέρος ενός νέου ντοκιμαντέρ του Ρώσου δημοσιογράφου Βλαντιμίρ Σολοβιεέφ, βασισμένο σε αρκετές αποκλειστικές συνεντεύξεις που έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος με τον Ρώσο πρόεδρο. Το ντοκιμαντέρ διερευνά πώς η ρωσική κυβέρνηση βλέπει τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο σήμερα. 

«Η απόφαση για χρήση των πυρηνικών μπορεί να παρθεί μόνο σε περίπτωση που το σύστημα προειδοποίησης βαλλιστικών πυραύλων όχι μόνο εντοπίσει εκτόξευση αλλά προβλέψει ότι οι πυρηνικές κεφαλές θα "χτυπήσουν" ρωσικό έδαφος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Russia Τoday (RT). 

Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το RT, επιτρέπει την χρήση πυρηνικών μόνο ως απάντηση σε πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας ή των συμμάχων της ή μιας συμβατικής επίθεσης η οποία μπορεί να απειλήσει την ύπαρξη της χώρας. 

«Βεβαίως θα ήταν παγκόσμια καταστροφή για την ανθρωπότητα. μια καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά ως πολίτης της Ρωσίας και επικεφαλής του ρωσικού κράτους πρέπει να αναρωτηθώ: Γιατί θα θέλαμε έναν κόσμο χωρίς τη Ρωσία;», σχολίασε χαρακτηριστικά.