ΚΟΣΜΟΣ

«Οχι πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές» οι δύο όροι Τραμπ σε Κιμ

10s1spld-thumb-large--2

Τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, αλλά και της πραγματοποίησης δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων θέτει, ως όρους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση»,  δήλωσε ο Μνούτσιν στην εκπομπή «Meet the Press», όταν ρωτήθηκε για την δήλωση που είχε κάνει την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση χωρίς συγκεκριμένες κι επιβεβαιωμένες ενέργειες από την πλευρά της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ ο στόχος μιας συνάντησης μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ, είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Ο Πρόεδρος θα λύσει το πρόβλημα»

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο, δήλωσε από την πλευρά του ότι η επικείμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών δεν θα γίνει για τις εντυπώσεις.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα το κάνει αυτό για θέατρο. Θα λύσει το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο στην εκπομπή «Fox News Sunday».

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι δεν συζητάει δημόσια, θέματα που σχετίζονται με την Βόρεια Κορέα, παραπέμποντας στους διπλωμάτες και τον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ ευαίσθητη ώστε να γίνονται σχόλια από αξιωματούχους που διατηρούν θέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το Πεντάγωνο, καθώς δεν εμπλέκονται άμεσα στην ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλει η διπλωματία.