ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων: Πατρίδα μας αυτός ο βράχος

1--167

Ο Τούρκος πρώην κομάντο και επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων το 1996 στα Ίμια, Αλί Τουρκσέν, σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε πως η «Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για Ένωση με τον Κύπρο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Yeniçağ», ο Αλί Τουρκσέν είναι σήμερα πολιτευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλή πατρίδα» και μιλώντας την Κυριακή στην Αλικαρνασσό με αφορμή την 103η επέτειο των Τούρκων για τη μάχη του Τσανάκαλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε πως η Ελλάδα δεν έχει παραιτηθεί από το όνειρό της για Ένωση με την Κύπρο, ενώ πρόσθεσε πως αν η τουρκική κυβέρνηση «δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα η κατάσταση στην Κύπρο και τα νησιά θα συνεχίσει να αναθεωρείται».

Μάλιστα, ο Αλί Τουρκσέν άσκησε σκληρή κριτική και σε όσους, ακόμη και στην Τουρκία, θεωρούν γελοίο να υπάρχει αντιπαράθεση με την Ελλάδα για έναν «μικροσκοπικό βράχο» και συμπλήρωσε: «Αυτό που αποκαλείτε μικρό βράχο, εμείς το λέμε «πατρίδα». Αυτές οι πέτρες είναι έδαφος της πατρίδας, η κόκκινη γραμμή μας».

Τέλος, ο Τούρκος πρώην κομάντο είπε πως όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο της κρίσης των Ιμίων, έφτασαν στο χείλος του πολέμου και για αυτό πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να διδάξει τα παιδιά για αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα.