ΚΟΣΜΟΣ

Δρομέας στον μαραθώνιο της Κούβας ο Γουίλ Σμιθ (φωτογραφίες)

ΓΟΥΙΛ ΣΜΙΘ

Παρά τη βροχή, ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, (πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής κωμωδίας του 1997 "Men in black" και πολλών ακόμη εμπορικών επιτυχιών του Χόλυγουντ), διένυσε τρέχοντας στους δρόμους της Αβάνας, χθες Κυριακή, παίρνοντας μέρος στο Marabana, τον πλέον δημοφιλή μαραθώνιο της Κούβας.

Ο Σμιθ έγινε ο πρώτος κορυφαίος αμερικανός ηθοποιός που μετείχε στο Marabana, στον οποίο λαμβάνουν μέρος χιλιάδες δρομείς από τη χώρα και από άλλα κράτη της περιοχής, για να τρέξουν στον κλασικό μαραθώνιο και στον ημιμαραθώνιο.

dromeas-ston-marathonio-tis-koyvas-o-goyil-smith-fotografies0

«Η φετινή διοργάνωση είχε πολλά ιδιαίτερα στοιχεία, αλλά το σημαντικότερο ήταν η παρουσία του διάσημου ηθοποιού που έτρεξε στον ημιμαραθώνιο», δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Κάρλος Γκατόρνο στο Xinhua.

O 50χρονος Σμιθ ήταν ένας από τους 6.000 δρομείς που έτρεξαν στη διαδρομή, ανάμεσά τους 1.496 ξένοι, πολλοί από τους οποίους από τις Ηνωμένες Πολιτείες (278), το Μεξικό (90) και τη Γαλλία (84).

dromeas-ston-marathonio-tis-koyvas-o-goyil-smith-fotografies1

Ο διάσημος ηθοποιός έδωσε το παρών την Κυριακή στο σημείο της εκκίνησης στις 07.00 τοπική ώρα, χαμογελώντας και δείχνοντας γεμάτος αυτοπεποίθηση, όπως δήλωσαν πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής για να δουν τους δρομείς.

dromeas-ston-marathonio-tis-koyvas-o-goyil-smith-fotografies2

Παρά την καλή επίδοση του Σμιθ, ο Κουβανός Λουίς 'Ανχελ Μαρτίνες κέρδισε τον ημιμαραθώνιο με χρόνο μια ώρα, 11 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.

dromeas-ston-marathonio-tis-koyvas-o-goyil-smith-fotografies3

Η Κουβανή Νταϊλίν Μπελμόντε κέρδισε τον αγώνα γυναικών, για έβδομη φορά, με χρόνο 1:21:28. Ο Κουβανός Χένρι Χαέν ήταν ο μεγάλος νικητής του κλασικού μαραθωνίου για έκτη φορά με χρόνο 2:33:59.