ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Οι δολοφόνοι του Κασόγκι τον τεμάχισαν μέσα σε 7 λεπτά ακούγοντας μουσική

mevl

«Οι δολοφόνοι του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι είχαν εντολή να ακούν μουσική, ενώ τον τεμάχιζαν, ενώ ένας από αυτούς δήλωσε πως το διασκέδαζε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικαλούμενος ένα ηχητικό ντοκουμέντο που άκουσε από την ανατριχιαστική δολοφονία.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως άκουσε ο ίδιος ένα ηχητικό απόσπασμα από τη δολοφονία, το οποίο επιβεβαιώνει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες είχαν γίνει γνωστές για το θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Το άκουσα, Θανατώθηκε μέσα σε επτά λεπτά. Ήταν ένας φόνος εκ προμελέτης», είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Suddeutsche Zeitung.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ περιέγραψε πως άκουσε στο ηχητικό ντοκουμέντο έναν γιατρό να απευθύνεται στους δολοφόνους του Κασόγκι και να τους προτρέπει να ακούν μουσική, κατά τη διάρκεια που τεμάχιζαν τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο. Ο ένας από αυτούς μάλιστα, ακούγεται να λέει πως του αρέσει να τεμαχίζει ανθρώπους. «Είναι αηδιαστικό», είπε ο Τσαβούσογλου.